De perfecte Street Fighter

Game

Street Fighter X Tekken

Van: Capcom Voor: PlayStation 3, Xbox 360 *****

Vechtgames hebben hun oorsprong in de tijd voordat internet alles veranderde. Wat was het vermakelijkste wat je kon doen toen je nog niet met zestien spelers online op elkaar kon schieten in een ultrarealistische virtuele arena? Elkaar met z’n tweeën achter één arcadekast tot moes slaan natuurlijk.

Met Street Fighter IV maakten de fighters in 2008 een comeback. Dat spel combineerde de snelle, intense 2D-gameplay van toen met de strakke, bombastische 3D-graphics en online-mogelijkheden van nu.

Street Fighter X Tekken is het voorlopige hoogtepunt in deze opleving. Dit spel perfectioneert de 25 jaar oude Street Fighter-formule en voegt de mogelijkheden toe om je personages aan te passen en met z’n tweeën te strijden tegen een ander team.

Maar het imposantste wapenfeit is de introductie van 25 vechtersbazen uit de concurrerende Tekken-serie. Deze groep oorspronkelijk realistischere figuren heeft een fantasievolle make-over gekregen, waardoor ze naadloos zij aan zij vechten met de flamboyante, vuurbalgooiende streetfighters.

Street Fighter X Tekken tilt het vechtspel naar een compleet nieuw niveau. Een game die de idee van competitie op een veel intiemere manier uitdrukt dan de zoveelste militaire shooter.