Weer lonkt de landstitel voor Zlatan Ibrahimovic

De Zweedse spits bezorgde koploper AC Milan een zwaar bevochten overwinning op AS Roma.

ROTTERDAM. AC Milan heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van AS Roma. Maar de koploper in de Italiaanse Serie A kreeg de overwinning bepaald niet cadeau in het eigen San Siro. Pablo Daniel Osvaldo zette AS Roma, met de Nederlandse doelman Maarten Stekelenburg onder de lat, voor rust op voorsprong: 0-1.

In de tweede helft zorgde Zlatan Ibrahimovic voor de ommekeer. Vanaf de strafschopstip trok de Zweedse spits de stand gelijk, waarna hij in de slotfase met een lobje ook het winnende doelpunt maakte. Het was het 22ste competitiedoelpunt van Ibrahimovic, waarmee hij de topscorerslijst in Italië aanvoert.

Door de zege vergrootte Milan de voorsprong op naaste concurrent Juventus tot zeven punten. De uitslag van het duel tussen de club uit Turijn en Internazionale was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. Nummer drie Lazio Roma, dat met 1-0 won van Cagliari, staat op een haast onoverbrugbare achterstand van twaalf punten op Milan.

De titelstrijd in Italië gaat dus tussen Milan en Juve, waarbij de club uit Milaan de beste papieren heeft. Als Milan landskampioen wordt, is dat voor Ibrahimovic de tweede titel op rij met Milan en voor hem persoonlijk de negende achtereenvolgende hoofdprijs vanaf 2004. Ibrahimovic werd kampioen met Ajax (2002, 2004), Juventus (2005, 2006), Internazionale (2007, 2008, 2009), Barcelona (2010) en AC Milan (2011). NRC