Weer

Het droge en zonnige voorjaarsweer houdt de komende dagen nog even aan. Later in de week zijn er wel wat meer wolken en koelt het af.

Vanavond koelt het onder een heldere hemel snel af en in de nacht gaat het op veel plaatsen licht vriezen. Lokaal ontstaan, vooral in het noorden en oosten, enkele mistbanken.

Na het oplossen van het lokale ochtendgrijs schijnt morgen overal weer de zon. In de middag wordt het opnieuw warm, met op veel plaatsen maxima rond 17 graden. Alleen op de Wadden en langs de noordkust is het, met wind van zee, iets minder warm.

Het mooie voorjaarsweer wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied in onze omgeving. De komende dagen trekt het hogedrukgebied zich terug via de Britse eilanden richting de Atlantische Oceaan. Hierdoor komt de weg vrij voor storingen die via de Noordzee ook Nederland kunnen bereiken.

Woensdag is nog een zonovergoten lentedag met opnieuw hoge temperaturen, lokaal 19 graden. Maar vanaf donderdag raakt het vanuit het noorden bewolkt en trekt de noordwestenwind aan. In het zuiden, waar de zon nog geregeld schijnt wordt het rond 15 graden, maar in het noorden is het bewolkter en frisser met een graad of 10.