Ten Have en Römer per direct weg bij Ajax - ‘veelzeggend signaal’

Steven ten Have en Paul Römer zijn per direct vertrokken bij Ajax. Het vertrek maakt deel uit van het gefaseerde aftreden van de raad van commissarissen (RvC) bij Ajax.

Ajax meldt op zijn website:

Gezamenlijk laten beiden weten dat zij voornemens waren eerder af te treden, maar dit vertrek hebben uitgesteld in afwachting van het voordragen van kandidaat-commissarissen door de Bestuursraad van de vereniging AFC Ajax. Tot op heden heeft de Bestuursraad echter geen kandidaat-commissarissen voorgedragen.

In februari maakte de raad van commissarissen van Ajax bekend het voor gezien te houden. De vijf zeiden toen plaats te maken als zich geschikte opvolgers zouden aandienen.

Volgens sportredacteur Bart Hinke van NRC is het “een veelzeggend signaal” dat het tweetal per direct opstapt.

“Kennelijk konden ze niet het geduld opbrengen om opvolgers af te wachten. Het toont aan dat het niet zo één, twee, drie lukt om die te vinden.”

Volgens Hinke vormt het vertrek van het tweetal geen probleem omdat de overgebleven leden Johan Cruijff, Edgar Davids en Marjan Olfers hun opvolgers kunnen benoemen.

De raad van commissarissen werd op 25 juli 2011 benoemd. De commissarissen Marjan Olfers, Paul Römer, Edgar Davids en hun frontman Steven Ten Have botsten in het half jaar dat ze dienst deden veelvuldig met het vijfde lid Johan Cruijff. Dieptepunt was de racisme-rel rond Cruijff en Davids.