Te koop: privédiner met premier Cameron. Nu voor maar 200.000 Pond

De Britse premier Cameron is in verlegenheid gebracht door een financieel schandaal. Een penningmeester van de Britse Conservatieve Partij blijkt een diner met premier David Cameron te koop te hebben aangeboden, onthulde de Britse krant The Sunday Times gisteren. De penningmeester, Peter Cruddas, is onmiddellijk opgestapt. Met een verborgen camera filmden verslaggevers van de Britse tabloid hoe de man in ruil voor een gift van minstens 200.000 pond, zo’n 239 duizend euro, een etentje aanbiedt met Cameron. Tijdens het diner zouden allerlei zaken vertrouwelijk kunnen worden besproken en zouden donateurs alles mogen vragen. De Conservatieve Partij zegt in een reactie dat er nooit dergelijke donaties zijn geaccepteerd. De positie van Peter Cruddas werd onhoudbaar, waarna hij opstapte. NRC