‘Verdachte neergeschoten na nieuwe schietpartij in de Bijlmer’

In Amsterdam Zuidoost is vanmiddag voor de tweede keer in 24 uur tijd een schietpartij geweest. De schietpartij vond plaats bij een café aan de Bijlmerdreef, meldt de Amsterdamse stadszender AT5. Er is ten minste één slachtoffer gevallen.

De schietpartij vond rond 13.45 uur plaats en ontstond volgens ooggetuigen na een ruzie tussen twee mannen. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.


Grotere kaart weergeven

De verdachte van de schietpartij is volgens Het Parool neergeschoten en aangehouden na een achtervolging door de politie. Tussen de verdachte en de politie zou een schotenwisseling hebben plaatsgevonden op de Bijlmerdreef en Kneppelweg, waarbij ook één politieman lichtgewond is geraakt.

Gisteravond kwam bij een schietpartij in Zuidoost een 38-jarige man om het leven. Rond 22.00 uur werd hij neergeschoten op het Vreelandplein. De schutter is nog voortvluchtig.

    • David Haakman