Kortkolom sport

Hockeytopper eindigt in doelpuntenfestijn

rotterdam. De hockeyers van Rotterdam hebben de topper in de hoofdklasse van Amsterdam gewonnen. In het Wagener Stadion werd het 7-6 voor de ploeg van trainer Reinoud Wolff. Roderick Weusthof maakte in de slotminuut uit een strafcorner de winnende treffer voor de Rotterdammers. Door de zege neemt Rotterdam de koppositie over in de hoofdklasse. Amsterdam is afgezakt naar de derde plaats. Hekkensluiter Den Bosch wist voor de tweede keer op rij te winnen. De ploeg van nieuwe trainer Marc Lammers won met 2-1 bij Kampong. Den Bosch haalde acht punten uit de afgelopen vier wedstrijden en staat nog maar vier punten achter op concurrent Hurley. Die achterstand was twee weken geleden nog negen punten. (NRC)

Zeven volleyballers uit Nederlands team

Rotterdam. Een grote groep volleyballers heeft besloten zich niet langer beschikbaar te stellen voor het Nederlands team. Het gaat om Jeroen Trommel, Robert Horstink, Kay van Dijk, Lars Lorsheijd, Jan-Willem Snippe en Dick Kooy. Dat meldt het AD vandaag. Bondscoach Edwin Benne is teleurgesteld over de beslissing. „Heel zuur. Als je al die jongens die bedanken bij elkaar zet, heb je een topteam”, aldus Benne tegen het AD. Met een nieuwe selectie moet Benne proberen kwalificatie voor het EK in 2013 af te dwingen. (NRC)

Huntelaar scoort weer voor winnend Schalke

rotterdam. Klaas-Jan Huntelaar blijft het goed doen bij Schalke 04. De Nederlandse spits maakte beide doelpunten in het met 2-0 gewonnen duel tegen Bayer Leverkussen. Door de zege blijft Schalke in het spoor van koploper Borussia Dortmund en Bayern München, die beide wonnen. Dortmund haalde uit in de uitwedstrijd tegen Keulen. Het werd 1-6 voor de landskampioen. Bayern München won thuis moeizaam van Hannover 96 met 2-1. Arjen Robben speelde de hele wedstrijd. (Novum)

Tennisser De Bakker niet in Davis Cup

Rotterdam. Tennisser Thiemo de Bakker is niet opgeroepen door Jan Siemerink voor de Davis-Cupwedstrijd tegen Roemenië. Siemerink geeft de voorkeur aan Robin Haase, Thomas Schoorel, Igor Sijsling en Jean-Julien Rojer. De Bakker was een van de grootste beloftes van het Nederlandse tennis, maar is inmiddels afgezakt naar de 261ste plaats op de wereldranglijst. Het Davis-Cupduel tegen Roemenië wordt van 6 tot en met 8 april gespeeld in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. (NRC)

Nederlandse ruiters eventing naar Spelen

rotterdam. De Nederlandse eventingruiters hebben zich gisteren geplaatst voor de Olympische Spelen. Elaine Pen, Tim Lips, Merel Blom en Andrew Heffernan kwalificeerden zich door tijdens een Nations-Cupwedstrijd in het Franse Fontainebleau als tweede te eindigen. Het is voor het eerst sinds 1992 dat het Nederlandse eventingteam zich heeft gekwalificeerd voor de Spelen. (NRC)

Ruud van Nistelrooy belangrijk voor Málaga

rotterdam. De Nederlandse aanvaller Ruud van Nistelrooy heeft gisteren gescoord voor zijn ploeg Málaga. Het was voor Van Nistelrooy pas zijn derde treffer van het seizoen. Van Nistelrooy kwam in de 73ste minuut in het veld bij een 1-0 achterstand in de wedstrijd tegen Espanyol. Amper twee minuten later scoorde de spits. Málaga won uiteindelijk met 2-1, door een goal van de Argentijn Demichelis. Door de zege handhaafde Malaga zich op de vierde plaats van de Primera División. (Novum)