Klaas Jan Huntelaar blijft scoren voor Schalke 04

Met twee treffers loodste de Nederlandse aanvaller zijn ploeg langs Bayer Leverkusen.

ROTTERDAM. Klaas Jan Huntelaar bewees zaterdag opnieuw dat hij van grote waarde is voor zijn club Schalke 04. De spits van Oranje scoorde tweemaal in de wedstrijd in de Bundesliga tegen Bayer Leverkusen: 2-0. Voor rust maakte Huntelaar met het hoofd de openingstreffer en in de tweede helft maakte hij er, opnieuw met een kopbal, 2-0 van. Huntelaar heeft nu 22 maal gescoord en moet op de topscorerslijst alleen Mario Gomez van Bayern München voor zich dulden.

Door de overwinning klom Schalke naar de derde plaats in de Bundesliga. De ploeg van trainer Huub Stevens passeerde Borussia Mönchengladbach dat zaterdag op eigen veld met 2-1 onderuit ging tegen Hoffenheim.

Bayern München heeft de hoop op de Duitse titel nog niet opgegeven. Door een 2-1 thuiszege op Hannover houdt de ploeg van trainer Jupp Heynckes koploper Borussia Dortmund in het vizier. Met nog zeven duels te spelen heeft de Rekordmeister een achterstand van vijf punten op Dortmund, dat met liefst 6-1 won bij FC Köln.

Bayern maakte drie dagen na het zware bekerduel met Mönchengladbach, waarin het een finaleplaats veiligstelde, een vermoeide indruk maar wist puntverlies net te voorkomen. Kort voor rust maakte Toni Kroos er 1-0 van, na ruim een uur bracht Gomez met zijn 23ste competitiedoelpunt de stand op 2-0. Didier Ya Konan scoorde tegen. NRC