En dit gebeurde nog in het weekend

Kort na het opstijgen in het Drentse Nieuwleusen is zondagochtend een helikopter neergestort. De drie inzittenden bleven ongedeerd. Dat meldt de politie. De helikopter steeg op bij Hotel De Koperen Hoogte, aan de snelweg A28, en viel vrijwel direct daarna in een naastgelegen meertje. De 52-jarige piloot uit Poeldijk, een 41-jarige man uit De Lier en diens 9-jarige zoontje konden naar de kant zwemmen. De helikopter is vanmorgen met behulp van airbags uit het water gehaald. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. (Novum)

In het Friese Sint Nicolaasga heeft zondagochtend een grote brand in een opslagloods gewoed. Daarbij is asbest vrijgekomen, zegt een woordvoerder van de politie. Omdat er te weinig bluswater in de directe omgeving was, werd een brandweerslang van drie kilometer uitgerold. Omwonenden moesten uit voorzorg ramen en deuren dichthouden. De loods kan als verloren worden beschouw. Een nabijgelegen woonhuis en een vrachtauto die in de buurt geparkeerd stond, bleven gespaard. (Novum)