Drie vrouwenhandelaren opgepakt

Bij een grote actie tegen mensenhandel in Eindhoven zijn afgelopen vrijdagnacht zes mannen aangehouden. Drie mannen uit Oost-Europa worden verdacht van betrokkenheid bij internationale vrouwenhandel. Twee mannen hadden duizenden euro’s aan contant geld in bezit en konden niet uitleggen waar dat vandaan kwam. Een man had pepperspray.

De 54 prostituees die werkten op het Baekelandplein (het prostitutiegebied in Eindhoven) spraken met zeden- en mensenhandelrechercheurs, advocaten en hulpverleners. De politie wilde informatie vergaren over misstanden, zoals gedwongen prostitutie, illegale bordelen en onveilige situaties. Het is nog onbekend hoeveel vrouwen illegaal in Nederland waren en/of gedwongen werkten.

Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven zei vrijdagavond dat er ‘sterke signalen’ waren dat de helft van de prostituees betrokken is bij mensenhandel. De vrouwen waren overwegend afkomstig uit Bulgarije, Roemenië en Hongarije.

Tijdens de gezamenlijke actie van de gemeente Eindhoven, het Openbaar Ministerie en de politie werden ook 34 klanten gecontroleerd en gehoord.