Don tegen Elly: Ik hâh van jâh

Junk Don (50) zit in een bejaardenhuis, moeder (80) brengt hem shag .

Man bijt hond Ned. 1, 18.55 - 19.25 uur.

Aandoenlijk, zijn ze, Don en Elly. Ze zijn de hoofdpersonen uit de nieuwe realitysoap van Man bijt hond, vanaf vandaag drie weken lang iedere avond op tv.

Hij is een 50-jarige junk, zij is zijn 80-jarige moeder. Terwijl Don door zijn heftige levensstijl het lichaam van een 70-jarige heeft, slikt Elly „nog geen pillen, niks”. Don woont in Woodstock, een tehuis voor oudere verslaafden in Den Haag. Elly bezoekt hem een paar keer per week om hem een pakje shag te brengen.

Man bijt hond heeft al jaren een goede hand in het vinden van mensen met een bijzondere levensstijl. De excentriekste vergeet je nooit: Lammert Grofsmid, de onverstaanbare mopperaar uit het Drentse Nieuw-Buinen, of de IJzeren Heinen, twee broers uit Leeuwarden die leefden van het verzamelen van oud ijzer. Het bekendst werden de kibbelende Ton en Hanny Veerkamp en de rokende, immer in panterprint gehulde schoonmoeder Nel. Na hun doorbraak bij Man bijt hond in 2004 werden ze nog jaren gevolgd door SBS6.

De nieuwe Veerkampjes gaan Don en Elly niet worden. Daarvoor zijn ze te lief voor elkaar. „Schat, waar zat je al mijn leven”, roept de zoon als hij zijn moeder ziet, en hij zegt dagelijks ‘ik hâh van jâh’.

Maar als Don uit de jukebox van Woodstock een plaatje voor zijn moeder opzet, ze samen innig verstrengeld luisteren naar She, en Elly volschiet, kun je zelf ook niet anders dan geroerd zijn.