10 boeken die niemand ooit zal lezen

Macbeth, Hamlet, Romeo & Juliet, het zijn toneelstukken van de Engelse toneelschrijver William Shakespeare (1564-1616) die tot de verbeelding spreken. Maar ook Cardenio is van Shakespeare. Waarom kent niemand dat?

Dat komt omdat het helaas de tand des tijds niet doorstaan heeft. Om die reden is het door Smithsonian.com opgenomen in hun top 10 van boeken die verloren zijn gegaan.

Volgens de site bestaat er bewijs dat Cardenio in mei 1613 voor koning Jacobus I is opgevoerd. Ook valt te bewijzen dat Shakespeare de auteur van het toneelstuk is.

Shakespeare is niet de enige wereldberoemde schrijver die door Smithsonian in hun lijstje is opgenomen. Van onder andere Homerus, Jane Austen, Herman Melville en Ernest Hemingway zijn helaas werken verloren gegaan.

    • Roderick Nieuwenhuis