Nieuwe collectie

Ik heb een tweedehandsdameskledingwinkel in een middelgrote plaats waar de bevolking niet zoveel van tweedehands moet hebben. Enkele weken geleden komt een mevrouw binnen die ik niet eerder heb gezien. Ze draalt wat rond, loopt door naar achter en vraagt dan: „Wanneer komt de nieuwe collectie?” Ik zeg dat dit de nieuwe collectie is en

Ik heb een tweedehandsdameskledingwinkel in een middelgrote plaats waar de bevolking niet zoveel van tweedehands moet hebben. Enkele weken geleden komt een mevrouw binnen die ik niet eerder heb gezien. Ze draalt wat rond, loopt door naar achter en vraagt dan: „Wanneer komt de nieuwe collectie?” Ik zeg dat dit de nieuwe collectie is en alleen achterin een restant van de winter hangt. Bits antwoordt ze: „Ik weet zeker van niet. Deze broek (pakt een witte broek) heb ik twee jaar geleden al ergens gekocht.” „Maar mevrouw”, antwoord ik, „dit is tweedehands.” Zichtbaar geschrokken beent ze de winkel uit.

Will van Rijsingen

    • Ik