AZ speelt matig tegen RKC, maar pakt wel drie punten

Het was niet het spel van een aanstaand kampioen, maar AZ heeft wel drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen RKC. Het werd 1-0 door een doelpunt van Guðmundsson.

De koploper begon uitermate zwak in het zonnige Alkmaarse stadion; AZ had in de eerste helft grote moeite om aantrekkelijk spel op de mat te leggen en het publiek te vermaken. RKC, de nummer negen van de Eredivisie, leek het wel best te vinden dat ze niet in problemen kwamen.

Vijf minuten na rust kwam AZ dan toch op voorsprong. Na een fout van RKC-doelman Jeroen Zoet kon Josey Altidore afleggen op Jóhann Berg Guðmundsson. De IJslander had weinig moeite met het binnenschieten van de 1-0. Daar bleef het bij, waardoor de koppositie in Alkmaar blijft. De voorsprong op nummer twee Ajax bedraagt nu vier punten, maar de Amsterdammers spelen vanmiddag nog tegen PSV.

Eerder dit weekend: Groningen wint weer eens, duur gelijkspel voor Twente

Vijf wedstrijden stonden eerder dit weekend op het programma. Vrijdagavond won Groningen eindelijk weer eens, met 0-1 op bezoek bij Excelsior. Gisteravond versloeg Roda Vitesse met 3-1, Speelden NAC en NEC met 1-1 gelijk, won Heerenveen met 4-1 van VVV en verspeelde FC Twente dure punten: het werd 1-1 in Den Haag tegen ADO.

En dan nog: de klapper van het weekend

Drie wedstrijden volgen vanmiddag nog en dan staan alle teams weer op 27 gespeelde wedstrijden. Hekkensluiter De Graafschap ontvangt om 14:30 Feyenoord en Heracles krijgt dan FC Utrecht op bezoek. Maar de meeste ogen zullen gericht zijn op de topper die om 16:30 begint in Amsterdam: Ajax - PSV.

Dit is nu de tussenstand in de Eredivisie.