In beeld

In Damascus blijven de inwoners liever thuis

Na meer dan een jaar van onrust en geweld in Syrië lijken de spanningen nu ook voelbaar te zijn in hoofdstad Damascus. Sinds kort zijn aanslagen en gevechten in de stad onderdeel van het dagelijkse leven. De stad die eens bruiste van toeristen en winkelende inwoners is nu leeg. Zij blijven weg, of vermijden de straten na zonsondergang, waar de criminaliteit is toegenomen. Een fotoserie van Damascus van de afgelopen week:
Damascus van een afstand, maart 22 2012.
Muzaffar Salman / AP
Buiten de Omayyid-moskee in de oude stad van Damascus zitten tapijtverkopers te wachten op klandizie.
Muzaffar Salman / AP
Een lege hotellobby in Damascus. Voorheen gepromoot door Syrië als een van de veiligste bestemmingen voor reizigers in het Midden-Oosten, lijdt de toeristische sector in het land forse verliezen door de aanhoudende onrust.
Bassem Tellawi / AP
Obers wachten op klanten in een leeg café op een populaire markt in Damascus.
Bassem Tellawi / AP
Een verlaten straat in Damascus. De eigenaar van de kledingwinkel staat buiten zijn zaak te wachten op klanten. De spanningen in Syrië hebben de afgelopen weken de hoofdstad bereikt. Vanwege aanslagen, toenemende criminaliteit en het regelmatig uitvallen van de watervoorzieningen en elektriciteit kiezen veel inwoners ervoor thuis te blijven.
Muzaffar Salman / AP
Veel klanten blijven weg in de winkelstraten van Damascus na zonsondergang, zij vrezen ontvoeringen en overvallen.
Muzaffar Salman / AP
Deze vrouw duwt haar kinderwagen langs een bijna verlaten café in een lege straat in Damascus.
Muzaffar Salman / AP
Een lege winkelstraat in Damascus.
Muzaffar Salman / AP
Damascus.
Muzaffar Salman / AP
Cafés en winkels die voorheen tot 's avonds laat klanten trokken, zijn nu verlaten en veelal gesloten vanwege de gespannen situatie in Damascus.
Muzaffar Salman / AP