Achtervolgingsploegen halen goud binnen in Heerenveen

Caption: Team Netherlands competes in the men's team pursuit race of the ISU World Single Distance Speed Skating Championships in Heerenveen March 25, 2012. REUTERS/Michael Kooren (NETHERLANDS - Tags: SPORT SPEED SKATING) Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij wonnen vanmiddag goud in Heerenveen. Foto Reuters / Michael Kooren

De Nederlandse achtervolgingsploegen hebben vandaag bij het WK afstanden in Heerenveen goud veroverd. Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij klokten een tijd van 3.41,43 minuten. Het zilver ging naar de Verenigde Staten (3.43,42), voor Rusland (3.43,62).

Voor de Oranjemannen is het de vijfde wereldtitel op de ploegenachtervolging, dat zijn zesde editie beleefde. Vorig jaar moest er genoegen worden genomen met brons, toen wonnen de Amerikanen.

Ireen Wüst, Diane Valkenburg en Linda de Vries waren met 2.59,70 favoriet Canada te snel af. De Canadese vrouwen kwamen tot een tijd van 3.00,51. Polen werd derde. Nederland was eerder in 2008 de beste.