Penningmeester stapt op nadat hij diner met Cameron wilde verkopen

Een penningmeester van de Britse Conservatieve Partij is opgestapt nadat hij in opspraak was gekomen over een poging tot het verkopen van een diner met premier David Cameron. Dat meldt de BBC vandaag.

De penningmeester, Peter Cruddas, werd ontmaskerd door verslaggevers van The Sunday Times. Met een verborgen camera filmden zij hoe de man in ruil voor een gift van minstens 200 duizend pond, zo’n 239 duizend euro, een etentje aanbiedt met Cameron.

Tijdens het diner zouden allerlei zaken vertrouwelijk kunnen worden besproken en zouden donateurs alles mogen vragen. De Conservatieve Partij zegt in een reactie dat er nooit dergelijke donaties zijn geaccepteerd. De positie van Cruddas werd echter onhoudbaar, waarna hij opstapte.

    • Peter Zantingh