Amsterdamse Occupyers zitten nu op de Dam

De Occupyers die gisteren hun kamp op het Beursplein in Amsterdam moesten opdoeken, hebben een nieuwe plek gevonden om te demonstreren. De betogers hebben vandaag hun tenten op de Dam opgeslagen, enkele honderden meters van het Beursplein.

Het Beursplein werd zaterdag schoongeveegd nadat de rechter eerder deze week bepaalde dat de Occupyers weg moesten. Burgemeester Eberhard van der Laan wilde hen al langer kwijt. Hij vond dat de demonstratie in de binnenstad lang genoeg had geduurd. Bovendien was er nauwelijks sprake van een daadwerkelijk protest.

Een woordvoerder van de gemeente laat in een reactie tegenover persbureau Novum weten dat de demonstratie op de Dam al eerder is goedgekeurd. De actievoerders zeggen vanavond weer weg te gaan. “Daar worden zij ook aan gehouden”, aldus de zegsvrouw.

Hoe de Dam er vandaag uitziet, is te volgen met deze webcam.