Aissati bezorgt Ajax 2-0 zege op PSV

Ismaïl Aissati was vanmiddag de grote man bij Ajax in het met 2-0 gewonnen duel tegen PSV.

Dat schrijft persbureau Novum. Aissati, oud-PSV-speler, scoorde in de Arena een prachtig doelpunt en lokte de strafschop uit waar Siem de Jong de 2-0 uit scoorde. De Amsterdammers staan nu vier punten voor op de Eindhovenaren.

Ajax was dominant in de eerste helft, de ploeg van trainer Frank de Boer had het middenveld stevig in handen, maar creëerde niet veel kansen tegen een fel PSV. Jan Vertonghen kwam uit een vrije trap, in de blessuretijd van de eerste helft, nog het dichtste bij.

Na rust ontbrandde de strijd pas goed. Uitgerekend Aissati, ex-PSV’er, hielp Ajax in het zadel met een wonderbaarlijke goal. De middenvelder, tot dan toe opgesteld als linksbuiten, krulde de bal vanaf de linkerkant in een keer in de verre hoek: 1-0.

Vijf minuten later was het weer Aissati die zijn voormalige team pijn deed. Na een korte strijd om de bal ging de Ajacied met de bal er vandoor, en werd hij in het strafschopgebied gehaakt door Marcelo. Siem de Jong schoot de penalty onberispelijk binnen.

PSV was vervolgens niet meer in staat om het de Amsterdammers moeilijk te maken, omdat de aanvallers in het team van coach Phillip Cocu onzichtbaar waren. Ajax, dat de Eindhovenaren de hele wedstrijd onder druk hield, kwam verder dan ook nauwelijks in de problemen. De Amsterdamse club vergrootte de voorsprong op PSV van een naar vier punten en staan een punt achter op lijstaanvoerder AZ.

    • Hans Klis