Zinderende francofiel

De afgelopen week was ik extra gelukkig. En dat had niet alleen te maken met de uitkomst van mijn deskresearch (zie hiernaast) maar ook met wat eigen praktijkonderzoek. Ik proefde de wijnen van een nieuwe leverancier, De Smaakimporteur. Drijvende kracht daarachter is Kees Sterrenburg, eerder actief lid van WIREKUF: Wijn Is Rood En Komt Uit Frankrijk. Ooit was dat een fundamentalistisch drinkgroepje dat natuurwijnen ophemelde, houtgebruik afzwoer en wijn uit andere landen afserveerde.

Als ik zijn kleine assortiment proef (waarin overigens wit niet ontbreekt), begrijp ik zijn francofiele vinologische voorkeur. Zo is daar een zinderende, rins-ronde, steeds zeldzamer wordende blanc, Bourgogne Aligoté 2010 van Giraudon (7,80 euro). Een onberispelijke, kraakschone Chablis 2010 Vieilles Vignes van Roland Lavantureux (13,75 euro). En een onvervalste WIREKUF rode natuurwijn, Gamay 2010 uit Bugey van Pierre Grinand (9,90 euro). Voor 57,50 euro een proefdoosje met zes verschillende flessen bestellen kan ook. En ontdek zelf dat geluk soms in een klein importeurtje zit.

smaakimporteur.nl