Video: de vele belangrijkste bondgenoten van Obama

Mark Rutte en Barack Obama bij de ontmoeting van afgelopen november. Foto AFP / Mandel Ngan

In november bracht premier Rutte een kort bezoek aan de Amerikaanse president Barack Obama. Een ruim half uur later stond hij weer op straat, maar wel met een lading complimenten op zak. Lopendebandwerk voor Obama?

Tijdens de ontmoeting prees Obama Nederland onder andere voor de inzet in Afghanistan. De Nederlanders “hebben boven hun gewichtsklasse gebokst”, zei de Amerikaanse president. Hij bedankte Rutte voor het trouwe bondgenootschap. Er zou geen belangrijkere bondgenoot dan Nederland zijn voor de Amerikanen.

Wat waren die woorden waard? Niet bijster veel, zo toont het Deense tv-programma Detektor. Obama heeft namelijk behoorlijk wat belangrijkste bondgenoten. En vrijwel ieder klein land bokst boven hun gewichtsklasse, blijkt uit de compilatie van Detektor.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=erYpXzE9Pxs#!