Uitgelicht zaterdag

Film

Anchors Aweigh (George Sidney, 1945, VS). Pretentieloze filmmusical met Frank Sinatra en Gene Kelly als twee matrozen met walverlof in Hollywood, waar ze alle twee verliefd worden op Kathryn Grayson. Sinatra zingt onder meer The Charm Of You en I Fall In Love Too Easily en Kelly maakt een fameus dansje met cartoonmuis Jerry. BBC 2, 13.10-15.25u.

King of California (Mike Cahill, 2007, VS). Michael Douglas als de net uit een psychiatrische kliniek ontslagen vader die met tienerdochter Evan Rachel Wood in de buurtsuper gaat graven naar de 17de-eeuwse Spaanse schat die daar volgens hem moet liggen. En passant trekken vader en dochter ten strijde tegen burgermoraal en ingeroeste familiewaarden. Eén, 14.10-15.40u.

Twelve Monkeys (Terry Gilliam, 1995, VS). Regisseur van Brazil en The Fisher King presenteert andermaal een apocalyptisch universum, maar dan zonder humor. Tijdreiziger Bruce Willis moet terug in de tijd om de oorsprong te achterhalen van een virus dat in 2035 de wereldbevolking heeft gedecimeerd. Sfeer van grimmige gekte en Brad Pitt als de schizofrene zoon van een Nobelprijswinnaar. RTL7, 20.00-22.35u.

The White Countess (James Ivory, 2005, GB/VS/D/Chi). Laatste van de ruim veertig films die producent Ismail Merchant maakte in samenwerking met regisseur James Ivory (The Remains of the Day, Howards End en A Room With a View). Deze film speelt in het Shanghai van 1936, aan de vooravond van de Japanse invasie. Natasha Richardson is er een verarmde Russische aristocrate die als animeerdame bijverdient in de nachtclub van de blinde Amerikaanse ex-diplomaat Ralph Fiennes. Met Lynn en Vanessa Redgrave als Russische prinsessen.RTL8, 22.00-00.40u.

Two Mules for Sister Sara (Don Siegel, 1970, VS). Vermakelijke western waarin Clint Eastwood het als non vermomde animeermeisje Shirley MacLaine redt uit handen van dronken bandieten. Vervolgens raakt hij met haar betrokken bij de Mexicaanse vrijheidsstrijd. Gewelddadige finale. RTL7, 00.40-04.00u.

Informatief

Die Fugger. Achter elkaar uitgezonden tweedelig docudrama over de familie Fugger, die vijfhonderd jaar geleden vanuit Augsburg en Venetië een handelsimperium opbouwde zonder weerga. Zij lobbyde, sponsorde en netwerkte en schiep een multinational die kredieten verstrekte aan keizers en pausen, terwijl ze ook betrokken was bij de religieuze verwikkelingen van de Reformatie. Vlijt, ascese en correctheid beteugelden hun ondernemingslust, kille berekening hun honger naar macht. Het privéleven van de familie was een streng bewaard geheim. Arte, 20.15-22.00u.

The story of light entertainment: pop and easy listening. De televisie wist zich in de jaren vijftig, toen ‘de tiener’ werd uitgevonden, aanvankelijk geen raad met popmuziek. Tegenwoordig is het bijna elke avond raak: Popstars, The Voice, X Factor. Vanavond de Britse geschiedenis van popmuziek op televisie, met onder meer Cliff Richard, Cilla Black, Engelbert Humperdinck, Simon Cowell, Pete Waterman en Marty Wilde. Presentatie: Stephen Fry. BBC 2, 20.20-21.20u.

Amusement

La fête de la chanson Française. Opname van het jaarlijkse concert in l’Olympia te Parijs waar artiesten een hommage brengen aan het Franse lied. Met onder anderen Patrick Bruel, Daniel Balavoine, Johnny Hallyday, Michel Sardou, Patricia Kaas, Hugues Aufray, Juliette Gréco, Zaz, Grégoire, Coeur de pirate, Thomas Dutronc, Jenifer, Chimène Badi. TV5, 21.03-22.33u.