Twente verliest wederom punten, 1-1 tegen ADO Den Haag

FC Twente heeft vanavond puntenverlies geleden bij ADO Den Haag: 1-1. De Tukkers kwamen door een doelpunt van Ebi Smolarek op achterstand, maar Glynor Plet trok de stand weer gelijk.

Door de remise komt Twente op 52 punten, een minder dan koploper AZ. Alle andere favorieten komen echter zondag pas in actie. ADO blijft vijftiende.

Twente kon zonder de balvaste Luuk de Jong voorin geen vuist maken tegen ADO. Te vaak eindigden aanvallen op het middenveld of met simpel balverlies bij Glynor Plet. ADO kreeg daardoor al snel mogelijkheden om mee te spelen en ook kansen te creëren. Ebi Smolarek, die voor de wedstrijd al bloemen kreeg omdat hij zijn 250e wedstrijd in het betaalde voetbal speelde, benutte een van die kansen en zette ADO op voorsprong.

De thuisploeg bleef vervolgens redelijk makkelijk overeind, maar na rust tapte Twente uit een ander vaatje. De Enschedeërs speelden nog steeds niet goed, maar wel met meer inzet en uit een scrimmage voor de ADO-goal scoorde Plet de gelijkmaker.

In de slotfase waren er kansen over en weer. Invaller Wesley Verhoek, die in de winterstop de overstap van ADO naar Twente maakte, maar door een blessure nog niet aan spelen toe kwam, was daar het dichtste bij. Diep in de blessuretijd schoot hij tegen de paal.

    • Lex Boon