Ronnie doet rapgroet

Ali B op volle toeren in concert

Ned. 3, 22:25-23:20 uur

Een tv-serie werd een concert, en dat concert werd weer een tv-serie. Dat is het verhaal van de succesvolle TROS-serie Ali B op volle toeren. De volkszangers en rappers die in de serie samen muziek maakten, lieten vorige week hun remakes horen voor een uitverkocht en enthousiast Paradiso in Amsterdam. En over dat concert begint vanavond een vierdelige tv-serie. In de serie zien we niet alleen de optredens in Paradiso, maar ook de voorbereidingen en backstagebeelden. Naast rappers als Keizer, Darryl, Kleine Viezerik, Sticks, Gio, RBDjan en Priester deden bijna alle Nederlandse artiesten uit de serie gezellig mee. Dat is niet zo verrassend, want de sterren uit vervlogen tijden – Willeke Alberti, Lenny Kuhr, Liesbeth List, Anneke Grönloh, Margriet Eshuijs, Ronnie Tober en Stef Bos – staan na hun bijdrage in Ali B op volle toeren weer volop in de schijnwerpers. De locatie, poppodium Paradiso, was voor sommige oldies, zoals Ali B hen noemt, de kers op de taart. „Mijn allereerste keer Paradiso! Kom er maar in met de nieuwe schlagerhit”, roept Ronnie Tober tegen het publiek, dat bestaat uit een mengelmoes van grijze hoofden en hiphopjongeren.

De tv-serie laat vooral zien hoe gezellig de rappers en zangers het met elkaar hebben en hoe ze vrolijk hun best doen om te integreren. Zo noemt Willeke Alberti ‘haar’ Kleine Viezerik steeds liefkozend ‘KV’, en zien we Anneke Grönloh en Ronnie Tober onhandig worstelen met een gangster handshake: Hoe moest die rappersgroet ook alweer? En zo belooft deze serie de fans een knusse reünie, met dezelfde bonte mix – allochtoon en autochtoon, jong en oubollig, hip en vergeten – die het programma Ali B op volle toeren zo succesvol maakte.

Lisa van der Velden

    • Lisa van der Velden