Politie en voetbalfans opnieuw slaags in Port Said

In het stadion van Al-Masry bidden fans bij de kist van jongen die bij de rellen van gisteren om het leven kwam. Vandaag kwam het opnieuw tot rellen in de havenstad. Foto Reuters

Voor de tweede dag op een rij zijn er in de Egyptische havenstad Port Said gevechten uitgebroken tussen de politie en voetbalsupporters. Het geweld laaide gisteren op nadat de Egyptische voetbalbond de plaatselijke club Al-Masry had bestraft voor de ernstige voetbalrellen van eerder dit jaar.

Getuigen melden aan persbureau Reuters dat de Egyptische politie traangas inzet en waarschuwingsschoten lost. Gisteren vielen er een dode en achttien gewonden.

Stadion moet drie jaar gesloten blijven

Voetbalbond EFA besloot afgelopen week Al-Masry voor twee seizoenen uit te sluiten van de Egyptische voetbalcompetitie en bepaalde ook dat het stadion van de club, het Port Said Stadium, drie jaar gesloten moet blijven. Het besluit van de voetbalbond is een reactie op de ernstige rellen die op 1 februari plaatsvonden in het stadion. Bij een competitiewedstrijd tussen Al-Masry en Al-Ahly uit Kairo bestormden supporters van beide teams het veld en vielen bij gevechten meer dan zeventig doden.