Kort nieuws Sport

FC Groningen weet weer wat winnen is

Rotterdam. FC Groningen heeft eindelijk weer eens een wedstrijd winnend afgesloten. De ploeg van trainer Pieter Huistra won vrijdagavond in Rotterdam met 1-0 van Excelsior. Het enige doelpunt op Woudestein werd na achttien minuten gemaakt door Lorenzo Burnet. De jonge Groningse ploeg was de afgelopen weken met vier nederlagen op rij in een glijvlucht terechtgekomen. Het resultaat bij Excelsior betekende voor FC Groningen pas de tweede overwinning in een uitduel dit seizoen. Excelsior blijft door de zeventiende nederlaag op de voorlaatste plaats in de eredivisie. Zondag wordt in Amsterdam de topper tussen Ajax en PSV gespeeld. (NRC)

Tom Boonen wint voor vijfde keer de E3 Prijs

rotterdam. De Vlaamse wielrenner Tom Boonen heeft gisteren voor de vijfde keer in zijn carrière de E3 Prijs Harelbeke gewonnen. In de sprint van de Vlaamse semi-klassieker was de Boonen te sterk voor de Spanjaard Oscar Freire. Bernhard Eisel werd derde. Zeven kilometer voor de eindstreep werden de ontsnapte Franse renner Sylvain Chavanel en Dimitry Muravyev uit Kazachstan teruggehaald door het peloton. Met de zege passeert Boonen zijn landgenoot Erik van Looy op de ranglijst aller tijden van de E3 Prijs. Van Looy won de koers vier keer. De Spaanse Raborenner Carlos Barredo brak zijn rechteronderarm tijdens de koers, nadat hij op Fabian Cancellara was gebotst. (NRC)

Duitser Miroslav Klose maand uitgeschakeld

Rotterdam. De Italiaanse voetbalclub Lazio Roma moet het vier weken stellen zonder de Duitser Miroslav Klose. De 33-jarige aanvaller kampt met een spierscheuring in zijn linkerbovenbeen. Klose vloog donderdag terug naar München om zich te laten onderzoeken door de Duitse teamarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Klose scoorde dit seizoen twaalf keer in 26 competitieduels voor Lazio. De 114-voudig international is ook een vaste waarde bij Duitsland. Zijn voorbereiding op het EK in Polen en Oekraïne, komende zomer, komt volgens artsen niet in gevaar. (Novum)

Van Bronckhorst jaar langer bij Feyenoord

Rotterdam. Giovanni van Bronckhorst is ook volgend seizoen als assistent-trainer actief bij Feyenoord. Van Bronckhorst sloot na het WK in 2010 zijn actieve loopbaan af. Het seizoen daarna liep hij stage bij Feyenoord en aan het begin van het vorige seizoen ging hij als assistent van Ronald Koeman aan de slag. Door de contractverlenging van Van Bronckhorst blijft de technische staf, met Koeman, keeperstrainer Patrick Lodewijks en assistent Jean-Paul van Gastel, tot 2013 bijeen. (Novum)

FC Utrecht licht optie in contract Van der Gun

Utrecht. FC Utrecht gaat langer door met Cedric van der Gun. De voetbalclub heeft de optie in het contract van de 32-jarige aanvaller gelicht. Hij ligt nu tot medio 2015 vast. „We hebben gezien dat hij tijdens de wedstrijden iets extra’s kan brengen”, zegt trainer Jan Wouters. Van der Gun speelde vanaf 2006 al drie seizoenen in Utrecht. (Novum)