Gedeelde kosten VUmc

RTL, Eyeworks en het VUmc draaien gezamenlijk op voor de kosten die zijn gemaakt voor het van inmiddels gestaakte televisieprogramma 24 uur: Tussen Leven en Dood. Dat meldt het Amsterdamse ziekenhuis vrijdag in een persbericht. De partijen leggen alle drie 188.000 euro neer.

Voor het programma werden patiënten gefilmd op de spoedeisende hulp van het VUmc. RTL schrapte het programma vorige maand na één aflevering, na een storm van maatschappelijke verontwaardiging. Zeker drie patiënten die voor het RTL-programma tegen hun zin zijn gefilmd hebben aangifte gedaan tegen het VUmc, de behandelend artsen en producent Eyeworks.

De raad van bestuur van het VUmc zegt te betreuren dat het programma financiële consequenties heeft: „VUmc zal deze kosten betalen uit opgebouwde financiële reserves waardoor dit niet ten koste gaat van de zorg.”