Fraai lenteweer

Het ziet er naar uit dat het pas volgende maand weer wisselvallig en koeler wordt.

Vandaag wordt het voor bijna heel het land de vijfde zonnige dag op rij. Met een zwakke tot matige wind uit noord of noordoost, 2 tot 3 Beaufort, wordt het vanmiddag weer warm: een graad of 14 in Groningen tot 20 graden in Brabant en Limburg. Alleen in het noordelijk kustgebied is het hoogstens een graad of 8. Dat komt door het binnendringen van vochtige, koude lucht van boven zee met laaghangende bewolking. Het is wel droog.

Vanavond en vannacht probeert die bewolking verder zuidwaarts te kruipen, maar de vraag is of dat gaat lukken. Misschien ontstaat er mist. Het koelt in ieder geval flink af, met vannacht minimumtemperaturen van een graad of 2 in het oosten tot 5 graden aan de kust. In het binnenland komt het plaatselijk tot lichte vorst aan de grond.

Morgen zou dan regionaal met ochtendgrijs kunnen beginnen, maar in de middag wordt overal, dus ook in het Waddengebied, zonnig weer verwacht. De wind is opnieuw noord tot noordoost en hooguit matig. Met maximaal 13 graden aan de kust tot 18 graden in het zuiden blijft het (zeer) zacht voor de tijd van het jaar.

En ook gedurende de eerste dagen van de komende week is het van dit fraaie lenteweer.