Eredivisie: Roda JC en Heerenveen winnen, NAC en NEC gelijk

Roda JC heeft vanavond een simpele 3-1 zege geboekt op Vitesse. Heerenveen won in eigen huis met 4-1 van VVV. In Breda kwamen NAC en NEC niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Roda JC ruim langs Vitesse

In Kerkrade kwam de thuisploeg door een treffer van Sanharib Malki en een eigen doelpunt van Patrick van Aanholt op 2-0. Vlak na de tweede goal bracht Davy Pröpper met een streep de marge weer terug naar een, maar na rust besliste Mads Junker de wedstrijd.

De wedstrijd leek in eerste instantie beide kanten op te kunnen vallen, maar na de aftastende beginfase nam Roda het heft in handen, aldus persbureau Novum. Halverwege de eerste helft drukte Malki de overmacht van de thuisploeg in de score uit. Voor de Syriër was dat zijn 21e seizoenstreffer.

Na het eigen doelpunt van Van Aanholt sloeg Vitesse gelijk terug. De Arnhemmers probeerden direct door te drukken en maakten jacht op de gelijkmaker. Die viel niet in de eerste helft en na de rust was alles anders. Roda was direct goed op stoom; al na vier minuten profiteerde Junker van het mistasten van Vitesse-doelman Piet Velthuizen.

Heerenveen maakt het zichzelf lastig maar wint wel

De Friezen hadden in eerste instantie een makkelijke avond en kwamen met 2-0 voor. Toen de 3-0 echter uitbleef, viel de goal aan de andere kant. Na de tegentreffer werd het spannend, maar besliste de thuisploeg de wedstrijd met twee doelpunten alsnog.

Heerenveen was vanaf het begin de bovenliggende ploeg en tikte zich simpel een weg door de Venlose verdediging heen. Viktor Elm en Filip Djuricic zetten de thuisploeg op 2-0. Vervolgens kreeg Heerenveen kans na kans om verder uit te lopen, maar na 61 minuten viel de goal van Barry Maguire aan de andere kant.

VVV leek daarna zelfs nog kansen te krijgen op de gelijkmaker voordat Heerenveen beseft dat het de zege uit het vuur kon slepen. In de slotfase maakte Elm zijn tweede en even later pikte ook Bas Dost zijn doelpuntje mee.

NAC en NEC spelen gelijk

De wedstrijd tussen NAC Breda en NEC eindigde in een 1-1 gelijkspel. Lasse Schøne schoot de bezoekers uit Nijmegen voor rust met een afstandsschot op voorsprong. Nourdin Boukhari bracht NAC een klein kwartier voor tijd weer langszij. In blessuretijd kreeg Boukhari nog rood, maar aan de uitslag veranderde niets meer.