‘Zonne-energie kan in 2014 concurrerend zijn’

Rotterdam. Zonne-energie kan in Nederland in 2014 al concurreren met gangbare elektriciteit, stelt onderzoeksbureau Bloomberg. De prijs van zonnepanelen is ten opzichte van maart 2011 met 45 procent gedaald, volgens Bloomberg.

Eerder bleek uit een onderzoek van Natuur en Milieu dat zonne-energie nu al kostenconcurrerend is met traditionele energie. Hoewel Bloomberg voorzichtiger is, ziet ook dit onderzoeksbureau binnen afzienbare tijd zonne-energie een belangrijke energiebron worden.

Landen investeren tegenwoordig steeds meer zonne-elektriciteit, wat het minder duur maakt om deze vorm van energie te produceren. In Duitsland, Denemarken, Portugal, Spanje en Australië kan zonne-energie volgens Bloomberg al concurreren met conventionele energie. (NRC)