Weer

Hoewel er dit weekeinde iets meer wolken zijn, houdt het mooie, droge lenteweer aan: ook volgende week huppelt deze lente vrolijk verder.

Een standvastig hogedrukgebied, met haar kern boven de Noordzee, is verantwoordelijk voor het mooie weer. Dit weekeinde is er bij ons wel een kleine verandering. De oostelijke wind wordt wat meer noordoostelijk, met hierdoor de aanvoer van wat vochtiger lucht. Wellicht valt het morgen op de Wadden wat betreft zonuren en temperatuur hierdoor wat tegen. Die vochtige lucht stroomt pas in de loop van de nacht het noorden des lands binnen. Daar gaat wat mist ontstaan en op sommige plekken raakt het even bewolkt. Het koelt af naar 2 tot 6 graden.

In het noorden begint de dag hier en daar grijs, maar op de meeste plekken verdwijnt dat snel. Alleen de Wadden blijven gevoelig voor wolkenvelden vanaf zee; in de rest van het land voert de zon de boventoon, soms met wat sluierwolken en in het noorden ook de vorming van wat stapelwolken. De noordoostelijke wind waait zwak tot, op een enkele plek, matig. Met 7 à 8 graden op de Wadden en 20 graden in Limburg en Brabant zijn de verschillen groot.

Zondag en de rest van de week blijft het zonnig en zacht lenteweer.