Video: nieuwe leider Wereldbank kan ook heel goed rappen

De nieuwe leider van de Wereldbank, Jim Yong Kim, in muzikale actie tijdens de studentenversie van Idols van zijn universiteit Dartmouth College. Beeld: Youtube.com

Zo doe je als president van je eigen prestigieuze Amerikaanse Dartmouth College een jaar geleden mee aan deze studentenversie van Idols, zo ben je nu ineens de nieuwe leider van de Wereldbank. Die rapskills komen vast goed van pas in je nieuwe baan, Jim Yong Kim.

Geïnspireerd door het nummer ‘Boom Boom Pow’ van de Amerikaanse formatie Black Eyed Peas rapt en danst Kim in maart 2011 in een mash up van ‘Time of my Life’. Bekijk de hem in actie vanaf 2:05:

De ‘Dartmouth Idol’ is een jaarlijkse zangwedstrijd, geproduceerd door het Hopkins Center for the Arts. De wedstrijd werd ooit bedacht door de artistiek directeur van het Darmouth Gospel Choir, Walt Cunningham.

President Obama, die ook wel eens wat wil zingen, droeg Jim Yong Kim eerder vanmiddag voor als nieuwe president van de Wereldbank. Zijn daadwerkelijke benoeming is nu nog een formaliteit.

    • Judith Laanen