Ratelband ‘onder voorwaarden vrijgelaten’

Emile Ratelband is weer vrij, maar wel ‘onder voorwaarden’, meldt persbureau Novum. Dinsdag werd Ratelband gearresteerd op verdenking van brandstichting in zijn eigen huis.

Samen met drie anderen zou Ratelband vrijdagmiddag voorkomen. Een woordvoerder van de rechtbank Amsterdam laat aan Novum weten dat hij ‘onder voorwaarden’ is vrijgelaten. De andere drie verdachten zitten nog in hechtenis.

In RTL Boulevard laat Ratelband vanavond weten dat hij zijn verblijf in de cel “zwaar” vond:

“Natuurlijk ben ik aangeslagen: ik heb drie nachten in de cel gezeten, ik heb mijn vrouwtje en mijn kindjes gemist.”

‘Beschuldiging is een broodje aap verhaal’

Over de beschuldiging van betrokkenheid bij een poging tot brandstichting zegt hij dat het ‘een broodje aap verhaal’ is:

“Ze hebben me nu vrijgelaten, dus dat zegt genoeg natuurlijk. Ik ga lekker met mijn vrouwtje naar huis en even lekker de baard eraf halen.”

Het incident zou zich drie jaar geleden hebben voorgedaan nadat een onderhuurder zijn woning in Huissen bij Arnhem niet wilde verlaten.

Volgens de NOS bevestigt de Nationale Recherche de arrestatie naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. Ratelband zou – tevergeefs – met een brandbom hebben geprobeerd de bewoner uit zijn huis te jagen. De Nationale Recherche kwam Ratelband op het spoor bij een ander onderzoek rond crimineel Rob Z. De twee zouden contact hebben gehad.