Kopers van boeken bij Selexyz Donner in Rotterdam

Jos van der Vegt kocht De ontknoping:

„Mijn vrouw en ik hoorden vanochtend op de radio dat Donner in zwaar weer zit. Daarom zijn we hier nu. We staan op het punt om op vakantie te gaan naar Portugal en wilden even wat boeken inslaan. Dan ben je hier aan het goede adres, want het aanbod is hier enorm. Ik kom ook geregeld bij andere, kleinere boekenzaken in Rotterdam, maar Donner is toch wel dé zaak.”

Wil Stotijn kocht De Kleine Gids, over de belangrijkste sociale zekerheidswetten:

„Ik woon in Krimpen aan den IJssel en daar kan ik dit boek niet kopen. Dan ben ik aangewezen op internet. Bovendien wilde ik het Boekenweekgeschenk hebben. Wie in Rotterdam een boek wil kopen, komt al snel uit bij Donner. Hier hebben ze simpelweg alles. Of bijna alles, laat ik het zo zeggen. Het is bovendien een prettige winkel, met prettige mensen. Ja, ik kom hier heel graag.”

Mannie Makkink kocht Het Raadsel Spinoza:

„Wie een goed boek zoekt, komt in Rotterdam automatisch uit bij Donner. Als fanatiek lezer kan je deze zaak domweg niet links laten liggen. Het aanbod, de service, de indeling, de sfeer – alles deugt hier. Ik kom hier graag en vaak, al is het maar om een kopje koffie te drinken. Je kan hier gewoon heerlijk ronddolen. Sluiting van deze winkel zou een aderlating betekenen voor de stad Rotterdam.”

Wim Parent kocht Jip & Janneke:

„Ik heb vandaag weer eens fors ingeslagen bij Donner: voor ruim honderd euro. Onder meer het basisboek Jip & Janneke van Annie M.G. Schmidt en Het Wiskundeboek, met 250 wiskundige thema’s. Dit is met afstand de beste zaak van Rotterdam, een icoon dat nooit mag verdwijnen. Het is tegelijkertijd ook een vreselijk gevaarlijke zaak, als u begrijpt wat ik bedoel. Donner wekt de kooplust op.”

Anneke Verhoef kocht Déjà Vu:

„Ik kom hier niet zo vaak, ik schat zo’n vier keer per jaar, want ik heb thuis bijna geen ruimte meer voor al mijn boeken. Laatst kreeg ik een boekenbon. Vandaar dat ik hier nu ben. Als klant heb je een enorme keuze, dat is echt fantastisch. Je kan hier lekker rondsnuffelen, net zolang totdat je gevonden hebt wat je wil. Het zou een enorm verlies voor de stad zijn als Donner de deuren zou moeten sluiten.”

Maaike van Vugt kocht De Hemelverdiener:

„Ik koop heel veel boeken. Mijn man zegt dat ik het rustiger aan moet doen. Donner is een heerlijke zaak, je raakt bijna niet uitgekeken. Zoveel keuze hebben ze. Dat is wat me aanspreekt. Ik kan hier uren doorbrengen. Dan zit ik prinsheerlijk aan zo’n lange bruine tafel te bladeren en te lezen, en niemand die me stoort. Af en toe ga ik bovenin een kopje koffie drinken. Het is de hele sfeer die het doet.”