Keith Bakker: misbruikverhalen zijn aangedikt

Keith Bakker wordt door negen meisjes beschuldigd van seksueel misbruik tijdens de behandeling van hun verslaving. Screenshot Pauw & Witteman / VARA

Keith Bakker vindt dat de verhalen van zijn vermeende slachtoffers zijn aangedikt. Vandaag ging in Amsterdam de rechtszaak tegen de verslavingsdeskundige van start. Hij wordt door negen meisjes beschuldigd van seksueel misbruik tijdens de behandeling van hun verslaving.

“Veel dingen in het dossier zijn leugens. Ze maken het groter dan het is”, zei Bakker tijdens de rechtszaak. Eerder gaf hij toe dat hij met één vrouw ‘bepaalde seksuele grenzen’ heeft overschreden.

Bakker bang voor besmetting slachtoffers

nrc.next-verslaggever Stijn Bronzwaer twittert vanuit de rechtbank:

Twitter avatar nextstijn Stijn Bronzwaer Zitting #keithbakker geschorst. HIV-besmette Bakker zegt ‘als de dood’ te zijn slachtoffers besmet te hebben. Morgen verslag in #nrcweekend
Twitter avatar nextstijn Stijn Bronzwaer #keithbakker bekent gedeeltelijk schuld in de rechtszaal: ‘er zijn dingen gebeurd. Ik had waanideeen’.
Twitter avatar nextstijn Stijn Bronzwaer #keithbakker: anderen in mn kliniek wisten ervan, maar hielden me niet tegen. ‘Het ging niet goed. Ik heb sex als verdovend middel gebruikt’

“Ik heb veertien jaar geen drugs gebruikt, ik gebruikte seks als verdovend middel”, zei de afkickgoeroe. “Seks was geen excuus, maar wel een reden voor wat er is gebeurd.” Zo zette hij bijvoorbeeld porno op waar de meisjes bij waren.

Bakker:

“Om mezelf te verdedigen moet ik hen aanvallen en dat wil ik niet. Ik heb mensen gekwetst. Daar lig ik ‘s nachts wakker van, want ik wilde ze helpen.”

De zaak wordt ook maandag, dinsdag en donderdag inhoudelijk besproken. De rechter doet 20 april uitspraak.

    • Marije Willems