Hoe maak ik mijn ex jaloers?

Nick and Norah’s Infinite Playlist (Peter Sollett, 2008)RTL 8, 20.30 – 22.15 uur

Sinds hij doorbrak met Juno (2007), waarin hij de beste vriend van Juno speelt, lukt het acteur Michael Cera maar niet aan zijn imago te ontsnappen. Hij speelt vrijwel altijd variaties op de wat verlegen glimlachende, wereldvreemde nerd die zich wat raar kleedt. Een aandoenlijke jongen, zeer ‘knuffelbaar’, die meestal ook nog eens geobsedeerd is door trivia en popcultuur en dat niet onder stoelen of banken steekt. Zie ook zijn rollen in Superbad (2007) of Scott Pilgrim vs. the World (2010). Of kijk vanavond naar Nick and Norah’s Infinite Playlist.

Omdat deze highschoolkomedie niet zo goed is als Juno of Superbad werd hij niet in de Nederlandse bioscopen uitgebracht. Maar aan een film op tv stel je toch net even minder eisen dan in de bioscoop, en bovendien is hij charmant genoeg om er met plezier naar te kijken.

Die charme is vrijwel geheel op het conto van Cera te schrijven, die hier een stel vormt met Kat Dennings (Norah). Beiden zijn net door hun geliefden gedumpt en gebruiken elkaar om hun exen jaloers te maken. Totdat Nick doorkrijgt dat Nora eigenlijk ook wel heel leuk is. Een al vele malen verteld verhaal, dat hier weer fris wordt door er een soort roadmovie dwars door Manhattan van te maken. De hoofdpersonen gaan op zoek naar de geheime locatie waar hun favoriete band Where’s Fluffy? zal optreden. Het wordt voor alle betrokkenen een gedenkwaardige tocht.

André Waardenburg

    • André Waardenburg