Groningen wint nipt van Excelsior met 1-0

FC Groningen heeft na vier nederlagen op rij weer eens gewonnen. De ploeg van trainer Pieter Huistra was in Rotterdam met 1-0 te sterk voor Excelsior. Lorenzo Burnet maakte het enige doelpunt in de eerste helft.

Groningen voerde voor rust de boventoon op Woudestein. Na acht minuten was de eerste kans voor David Teixeira, maar hij stuitte op doelman Wesley de Ruiter. Voor Lorenzo Burnet was het tien minuten later wel raak. De linksback kon eenvoudig scoren, nadat De Ruiter een schot van Petter Andersson niet onder controle had gekregen.

Omdat Leandro Bacuna de paal raakte en een vrije trap van Virgil van Dijk over ging haalde Excelsior zonder verdere schade de rust. De Kralingers waren in de tweede helft meer te vinden op de helft van de tegenstander, maar verder dan een paar schoten kwam de thuisploeg niet.

Bij Groningen was de bravoure na rust ook verdwenen, maar de tweede uitzege van dit seizoen werd wel veiliggesteld.

Groningen stijgt naar de achtste stek met 36 punten, Excelsior blijft voorlaatste met achttien punten.

    • Judith Laanen