Espresso met Henk de Greef

De Wassenaarse locoburgemeester Henk de Greef heeft aangifte gedaan tegen drie raadsleden die hem hadden beticht van seksuele intimidatie. ‘Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten heeft mij in het gelijk gesteld.’

Seksrel

De Wassenaarse locoburgemeester Henk de Greef heeft aangifte gedaan tegen drie raadsleden die hem hadden beticht van seksuele intimidatie. ‘Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten heeft mij in het gelijk gesteld,’ zegt De Greef. ‘De Wassenaarse seksrel is een fabeltje.’ Wat is er wel gebeurd in de nacht van 13 op 14 februari in kamer 0.05 van het stadhuis? ‘We hebben borreltjes gedronken,’ antwoordt de locoburgemeester van Wassenaar. ‘En toen hebben we grappen gemaakt over Marokkanen en Turken.’ Heeft hij niet opgeschept over de lengte van zijn geslacht tegenover gemeenteraadslid Mary-Jo van de Velde? ‘Nee,’ zegt De Greef. ‘Ik heb echt alleen maar grappen verteld over vrouwen met snorren. Het was een avond als andere avonden.’

Henk de Greef wordt desondanks in Wassenaar HDG genoemd, naar DSK, zijn Franse collega. ‘Die vergelijking gaat niet op,’ zegt de locoburgemeester. ‘Dominique Strauss-Kahn is meneer dertig centimeter.’ De Greef neemt een slokje espresso. ‘Ik ben meneer twaalf centimeter.’ Waarom denkt hij dat de drie raadsleden roddels en onwaarheden over hem hebben verspreid? ‘Ik zou het niet weten,’ antwoordt De Greef. ‘Maar ik hoop voor de mannen dat het niet is omdat ze jaloers zijn.’