De privé boekenkast van enkele beroemdheden

Bibliotheek van Richard A. Macksey, professor aan Johns Hopkins University,

De privé bibliotheken van beroemdheden als Karl Lagerfeld, Woody Allen en Dianne Keaton: ze waren laatst te bezichtigen op de boekenblog bookriot. Na veel enthousiaste reacties besloot de blog met een vervolg te komen.

Meest tot de verbeelding sprekende naam in libraries of the rich and famous: part two is die van muzikant Sting. Hieronder alvast de foto van diens bibliotheek in zijn Londense huis.

De mooiste bibliotheek behoort volgens bookriot toe aan Richard A. Macksey, professor aan John Hopkins University. Zijn in totaal 70.000 titels tellende privé bibliotheek (bovenaan deze pagina afgebeeld) behoort toe tot de grootste bibliotheken van zijn thuisstaat, Maryland. Maar de knusse bibliotheek van Julia Child mag er ook zijn: