Heb je een kwartiertje? Bekijk alle 234 doelpunten van Messi

Lionel Messi scoorde in de eerste drie maanden van dit kalender jaar alleen al 35 keer. Foto Reuters / Albert Gea

Dat Lionel Messi topscoorder aller tijden werd van FC Barcelona, is nieuws van een paar dagen geleden. Maar het was nog even wachten op iemand die de moeite zou nemen om de beelden van al die 234 goals met wat knip- en plakwerk in één filmpje aaneen te rijgen.

Dat is nu dan dus toch gedaan. Toegegeven, het filmpje is een behoorlijke zit: bijna vijftien minuten. Maar er zitten natuurlijk heel wat pareltjes van doelpunten tussen.

De goals zijn keurig in chronologische volgorde geordend. Wel zo handig. Te beginnen in het jaar 2005, toen Messi zijn debuut maakte in de hoofdmacht van FC Barcelona. In dat eerste jaar maakte hij overigens nog slechts drie doelpunten.

Alle 234 goals van Messi op een rijtje:

In 2006 waren dat al er al tien. En in 2007 kwam Messi echt een beetje op stoom: 25 goals. In 2008 kende de kleine Argentijn een lichte terugval: 20 doelpunten. Maar daarna was hij definitief los: in het jaar 2009 scoorde hij 38 goals, in 2010 maar liefst 58, in 2011 niet minder dan 55, en tijdens dit kalenderjaar nu al, in slechts de eerste drie maanden, 25.

Je moet er dan ook niet aan denken wat voor monnikenwerk het over een paar jaar zal zijn, als de nu pas 24-jarige Messi zo rond zijn 33ste met voetbalpensioen gaat, om dan zijn kleine duizend doelpunten in een YouTube-filmpje van ruim een uur achter elkaar te moeten knippen en plakken.

    • Niels Posthumus