Waar in de VS kijken ze CNN en lezen ze The Huffington Post?

Het Amerikaanse zakenblad Forbes liet onderzoeken wat in de verschillende Amerikaanse staten de populairste nieuwsbronnen zijn. The New York Times wordt vooral gelezen aan de oost- en westkust van de VS. En CNN blijkt helemaal niet zo populair te zijn.

Forbes maakte een interactieve infographic die een aardige indruk geeft van de voorkeuren van de Amerikaanse nieuwsconsument. Door op de nieuwsorganisatie te klikken krijg je een overzicht van het bereik van de organisatie in de verschillende delen van de VS.

De liberale site The Huffington Post blijkt vooral in de meer progressieve staten in het oosten van de VS te worden gewaardeerd. De wereldberoemde The New York Times wordt toch vooral rondom New York gelezen en ook wat meer dan gemiddeld aan de Amerikaanse westkust. CNN blijkt in de VS minder populair dan veel Nederlanders misschien denken en het controversiële FOX News scoort, weinig verrassend, erg goed in het conservatieve zuiden van Amerika.

Meer informatie over de methoden en bevindingen van Forbes lees je hier.