Recycling met discodrums

cd popHit Me TV IIII III I ***

De Amsterdamse band Hit Me TV  deed drie jaar over het maken van een tweede cd. Intussen ging hun platenmaatschappij The Entertainment Group failliet, dus de opvolger werd in eigen beheer opgenomen en uitgebracht. Daarmee is de volgorde omgedraaid: vroeger werd een veelbelovende groep na een in eigen beheer uitgebracht debuut door een platenmaatschappij opgepikt. Maar de tijden zijn veranderd, en Hit Me TV past zich aan. Recycling is dan ook het thema van IIII III I. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het ‘low budget’ cd-hoesje, waarvoor de eigen groepsnaam uit bestaande hoesjes van andere muzikanten werd gestanst.

Ten tijde van hun debuut paste Hit Me TV bij de toen heersende trend van gesmeerde discorock, met daarin stijlcitaten van Duran Duran en Human League. De invloed van Human League is gebleven, , net als de opgewekte discodrums. De de band borduurt voort op het schelle geluid van suizende synthesizers die scherpe gitaarriffs aanvullen. Dat levert, afgezien van enkele rustiger nummers, een nogal eenvormige maar levenslustige cd op.

Hit Me TV treedt o.a. op: 29/3 Club 3voor12, Utrecht; Inl. hitmetv.net