Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

'Philip Glass zet ik op als ik ga tekenen'

Aimée de Jongh (Snippers) is een van de tekenaars in het boek met verstripte Nederlandse films, Filmfanfare.

Beurs

Kunststripbeurs

„Op de kunststripbeurs op 31 maart in de St Janskerk in Utrecht kun je stripauteurs ontmoeten. Het is geen standaardbeurs met winkeliers en uitgevers, maar met kunstenaars zelf, vooral jonge tekenaars die werk verkopen. Je kan er beschilderde schoenen en T-shirts, posters, illustraties en originele strips aanschaffen. Ik sta er zelf tussen, maar ik ben er ook als fan, dus ik ga mijn collega’s handtekeningen vragen. Van Jeroen de Leijter, van Eefje Wentelteefje en de Vlaming Serge Baeken bijvoorbeeld. Dat zijn tekenaars die ik erg bewonder.”

Tentoonstelling Lucian Freud

„Naar werk van Lucian Freud kan ik uren kijken. Hij schildert lekker rauwe portretten, laag op laag, waardoor de doeken reliëf krijgen. De mensen die hij schildert zien er allemaal even lelijk uit. Dat is echt supergoed gedaan. Interessant is dat je ziet wie er in zijn leven waren, want hij schilderde de mensen om hem heen. Op de tentoonstelling van Stanley Spencer vorig jaar in de Kunsthal hing ook een schilderij van Freud en dat was zo goed! Eigenlijk heb ik alleen daarnaar gekeken. In de National Portrait Gallery in Londen hangen tot en met 27 mei ruim tachtig doeken.”

Concert Philip Glass, An Evening of Chamber Music

„Philip Glass zet ik op als ik aan het tekenen ben. Het is fijne, toegankelijke klassieke muziek. Van dat repetitieve, dat voortkabbelende hou ik erg, dan word ik niet afgeleid. Bij popmuziek let ik te veel op de teksten. Vorig jaar heb ik zijn concert in de Melkweg gemist en daar baalde ik enorm van. Het is nu nogal prijzig, 47,50 euro, maar ik wil hem per se zien.”