Overlast op spoor kan nog hele dag duren

De storing werd even na 09.00 uur verholpen. Eerder ging de NS nog uit van een stremming tot zeker 11.00 uur. Foto NRC / Arjan de Jongh

Treinreizigers rond Amsterdam kunnen nog de hele dag last ondervinden van de grote sein- en wisselstoring van vanochtend. Het treinverkeer is inmiddels weer opgestart, maar ProRail verwacht dat het nog uren kan duren voordat de dienstregeling weer normaal verloopt. De NS spreekt de hoop uit de treindiensten vóór de avondspits weer op orde te hebben.

Het treinverkeer van en naar Amsterdam lag vanochtend ruim vier uur stil door een fout in het bedieningssysteem waardoor de seinen en wissels niet meer konden aangestuurd. Vermoedelijk heeft dat gevolgen gehad voor zo’n honderdduizend reizigers, die onder meer op stations in Haarlem en Zaandam strandden.

De oorzaak van de stremming is nog onduidelijk. GroenLinks en reizigersvereniging Rover hebben om opheldering gevraagd.