Kortkolom sport

Niki Terpstra wint Dwars door Vlaanderen

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. Wielrenner Niki Terpstra heeft gisteren de 67e editie van Dwars door Vlaanderen gewonnen. De 27-jarige Nederlander, die uitkomt voor de Belgische ploeg Omega Pharma - Quick-Step, kwam na de tweehonderd kilometer tussen Roeselare en Waregem solo over de finish. Terpstra is de eerste Nederlandse winnaar van de Vlaamse semiklassieker sinds Tristan Hoffman in 2000. Met de winst van Terpstra heeft voor het derde jaar op rij een Nederlandse renner een van de grote Vlaamse wielerwedstrijden op zijn naam geschreven: Sebastian Langeveld won vorig jaar de Omloop Het Nieuwsblad en in 2010 won Bobbie Traksel Kuurne-Brussel-Kuurne. Gisteren reed Terpstra met nog een kleine veertig kilometer te gaan samen met Jelle Wallays weg uit een kopgroep. De Nederlands kampioen van 2010 schudde de Belg van Topsport Vlaanderen daarna snel van zich af en soleerde op indrukwekkende wijze naar de zege. Nederlander Koen de Kort van Project 1t4i werd derde in Dwars door Vlaanderen. Hij finishte op een kleine minuut als derde, net achter Terpstra’s Franse ploeggenoot Sylvain Chavanel. Dwars door Vlaanderen is het begin van de Vlaamse Wielerweek. Tot en met volgende week zondag staan de E3 Prijs (vandaag), Gent-Wevelgem (zondag), Driedaagse De Panne (dinsdag tot en met donderdag) en de Ronde van Vlaanderen (volgende week zondag) op het programma.

Schaatsers Kuipers en Kleinsman stoppen

Rotterdam. De Nederlandse schaatser Simon Kuipers is per direct gestopt. De 29-jarige sprinter maakte gisteren zijn afscheid bekend. „Het was een moeilijke beslissing, ik heb toch bijna tien jaar op het hoogste niveau geschaatst”, zei Kuipers tegen de NOS. In 2009 werd de schaatser derde op de WK sprint in Moskou. Ook schaatsster Moniek Kleinsman beëindigde gisteren haar carrière. De Nederlandse allroundkampioene van 2005 kampt met een zware blessure en denkt niet meer haar niveau te kunnen halen. Vorig jaar won Kleinsman nog goud op de NK afstanden op de 5.000 meter. (Novum)

Krajicek, Haase naar tweede ronde Miami

Rotterdam. Tennissers Michaëlla Krajicek en Robin Haase hebben zich gisteren op het toernooi van Miami geplaatst voor de tweede ronde. Krajicek won in drie sets van de Tsjechische qualifier Eva Birnerova: 5-7, 6-4, 6-0. In de volgende ronde treft Krajicek nu Victoria Azarenka, de nummer één van de wereldranglijst. Robin Haase versloeg de Serviër Marinko Matosevic met 6-3, 6-4. In de tweede ronde neemt Haase het op tegen de Oostenrijker Jürgen Melzer. (Novum)