Wereld Waterdag: samen douchen

Wereld Waterdag

Het is Wereld Waterdag. De Verenigde Naties riepen in 1992 deze dag uit om stil te staan bij het belang van schoon drinkwater en efficiënter watergebruik. Helpt zo’n dag?

”Het zou uiteraard 365 dagen per jaar Wereld Waterdag moeten zijn”, zegt Nathalie van Koot van het Wereld Natuur Fonds, dat zich tijdens deze dag inzet voor bewustwording rond watergebruik, tegen nrc.nl.

”En toch denkt niet iedereen na over zijn of haar waterverbruik en is zo’n dag belangrijk voor bewustwording.” - Nathalie van Koot, WNF

Haar besparingstip: een minuut korter douchen. Romantische variant: samen douchen.

We verbruiken veel, veel water. Vooral voor voedsel. Ongeveer 1500 liter om 1 kilo tarwe te produceren en tien keer zoveel om een kilo vlees te produceren. Daarnaast drinken we per persoon ongeveer twee tot vier liter per dag, berekenden de VN. Daarvan krijgen we het meeste water binnen via ons voedsel. Bij de VN willen ze dat ons duidelijk maken met onderstaande video:

Soit, het is veel. Maar hoeveel? Bereken hier hoeveel water je vandaag op je bord verbruikte.