Heracles bereikt finale KNVB-beker na verlenging tegen AZ

Heracles heeft voor het eerst de finale van de KNVB-beker bereikt. De nummer 12 uit de Eredivisie won na een verlenging met 4-2 van koploper AZ.

Heracles begon scherp en kwam al na zeven minuten op voorsprong door een kopbal van Everton, die op maat werd bediend door Willie Overtoom. AZ bleek niet uit het veld geslagen en draaide de wedstrijd tussen de twintigste en 22e minuut volledig om. Adam Maher schoot knap raak uit een voorzet van Simon Poulsen. Johann Berg Gudmundsson, de vervanger van de geblesseerde Roy Beerens, maakte er 2-1 van.

Gudmundsson was ook dicht bij een tweede treffer, maar raakte aan het begin van de tweede helft de paal. AZ liet Heracles daardoor in leven en kreeg de rekening in de 66e minuut gepresenteerd. Kwame Quansah kopte raak uit een corner van Lerin Duarte, die even later zelf een grote kans op 2-3 liet liggen.

In de verlenging eisten de invallers van Heracles een hoofdrol voor zich op. Marko Vejinovic gaf in de 110e minuut een prima pass op Thomas Bruns, die doelman Esteban kansloos liet. In de allerlaatste minuut maakte de derde invaller, Ninos Gouriye, het feestje voor Almelo compleet.

In de finale speelt Heracles op 8 april in de Kuip tegen PSV, dat gisteravond SC Heerenveen versloeg.