Haase door in Miami

Tennisser bereikt tweede ronde.

Rotterdam. Robin Haase heeft gisteren de tweede ronde van het masterstoernooi in Miami bereikt. De Haagse tennisser was met 6-3 en 6-4 te sterk voor Marinko Matosevic uit Australië. In de tweede ronde neemt Haase het op tegen Jürgen Melzer. De zege op Matosevic, de nummer 122 van de wereld, had Haase hard nodig. De Nederlander beleeft een zeer ongelukkige seizoensstart. Tot het toernooi in Miami verloor hij dit jaar in vier van de vijf ATP-toernooien in de eerste ronde. Vorige week ging hij bij een challengertoernooi (de eerste divisie van het internationale tennis) in de kwartfinales onderuit. Thiemo de Bakker verloor gisteren na drie lange sets in de eerste ronde van de challenger in het Engelse Bath van de Tsjech Jan Mertl (6-2, 4-6 en 7-6). NRC