FC Twente voorkomt crisis door zege op De Graafschap

FC Twente won gisteravond bij De Graafschap (2-1), maar kwam in de slotfase nog goed weg. Een crisis is voorlopig afgewend.

Doetinchem. FC Twente heeft gisteravond de inhaalwedstrijd tegen De Graafschap gewonnen en heeft daarmee na twee verliesbeurten op rij in de eredivisie de aansluiting weer gevonden met de topdrie. Twente deelt nu de derde plek met PSV en heeft twee punten achterstand op koploper AZ. De Enschedese club voorkwam ternauwernood een nieuwe nederlaag. In de slotfase, met een man meer, gaf FC Twente enkele enorme kansen weg.

Trainer Steve McClaren voorkwam met de krappe overwinning een nieuwe crisis bij de club, twee maanden na het ontslag van trainer Co Adriaanse. Vooral het sparen van basisspelers in de return vorige week in de achtste finales van de Europa League tegen het Duitse Schalke 04 (4-1 verlies en uitschakeling) kwam de Brit op stevige kritiek te staan. Na de spectaculaire 6-2 overwinning in Eindhoven tegen PSV lukte er in de competitie ook bijna niets meer.

De neergang leek zich in Doetinchem voort te zetten. Twente kwam al in de tweede minuut op achterstand door een goal van Soufian El Hassnaoui. Twente-rechtsback Roberto Rosales maakte na twintig minuten gelijk. Leroy Fer profiteerde kort na rust van balverlies van De Graafschap en maakte de 2-1. Kort daarop ontving Graafschap-aanvoerder Rogier Meijer zijn tweede kaart. Grote tegenvaller voor Twente was het uitvallen van Luuk de Jong. De aanvaller ging door zijn enkel en werd meteen gewisseld. NRC