diversen

WHYNOT, festival met onder meer dans en installaties.

Verboden boeken

Om het 350-jarig bestaan van de Stadsbibliotheek Maastricht te vieren presenteert Centre Céramique de tentoonstelling Verboden Boeken. In een tijd waarin bibliotheken onder druk staan wil de bibliotheek verhalen vertellen over censuur, onderdrukte en verboden boeken. De tentoonstelling wordt 25 maart feestelijk geopend, waarbij Gerrit Komrij de openingslezing verzorgt. Na Komrijs lezing is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken of een borrel te drinken op de jarige bibliotheek. Deze middag wordt ook het boek over de tentoonstelling gepresenteerd. Tevens is het feest de afsluiting van de Boekenweek. 25 maart, 14.30 uur. www.centreceramique.nl

Film met oploskoffie

Een film ontwikkelen in oploskoffie, het kan. Om dat te leren is er 23 maart een workshop 16mm zwart-witfilm ontwikkelen in een mix van oploskoffie, schoonmaaksoda en vitamine C. Ofwel caffenol. 23 maart van 10.00 t/m 17.00 WORM, Rotterdam. www.worm.org

Kony2012

De video Kony2012 heeft niet alleen al meer dan 70 miljoen mensen bereikt, maar ook een vloedgolf aan reacties en opiniestukken opgeleverd. Kony2012 is trending, omstreden en vervloekt. Wat zegt dit over onze generatie dat we een campagne als deze zo snel omarmen en weer afstoten? De Balie zet de discussie voort en organiseert een debat over het fenomeen, het effect en het alternatief.

De Nederlandse tak van Kony2012 komt naar De Balie om te vertellen over de campagne. 28 maart, 20.30 uur. www.debalie.nl

Why not?

WHYNOT is een driedaags festival met dans, installaties, korte films en workshops. 23, 24 en 25 maart. W139, Amsterdam. www.festivalwhynot.nl